GØR ET KUP! Spar 50-90% | Log ind

Hvis du står på ski eller snowboard, så er du nok allerede klar over det.

Det er ihvertfald noget, der kan få mig, til at blive meget utålmodig.

Og det er, at det sner helt vildt, de fleste steder i alperne, faktisk så meget, at der flere steder frarådes, offpist kørsel pga. af lavinefarer.

 

Og hvis du som mig elsker at stå på ski, så kan det være svært at sidde her hjemme, med udsigt til regn og rusk, når sneen bare vælter ned, og der er udsigt til rigtigt godt skiløb, jeg drømmer mig hele tiden væk til Østrig, og det at kører ned af en ny præpareret pist, med en top af ny pulversne, der er ikke noget bedre.

Så snart jeg kommer hjem fra skiferie, kan jeg ikke vente på at skulle afsted igen, og det samme gælder resten af familien.

Og jeg er faktisk lige kommet hjem i går :-) Vi valgte at fejre Nytår i Østrig i år, og det var rigtigt hyggeligt, og 1. januar har du nærmest pisterne for dig selv, da de fleste har tømmermænd...

Så ja jeg er den, der sidder og ser rigtigt mange tilbud igennem, for at kunne finde det billigst muligt, så vi har råd til at tage afsted mere end en gang om året, da det ikke betyder så meget for os, hvad vi bor i, bare det er pænt og rent, så behøver det ikke være den vilde luksus. Vi tager altid afsted i juleferien og i uge 7.

 

Myter omkring skiferie i uge 7

Og så vil jeg godt lige aflive et par myter, omkring det at tage på skiferie i uge 7, ting jeg høre fra andre, når jeg fortæller vi skal afsted i uge 7.

  1. Det er for dyrt i uge 7

  2. Der er for mange mennesker

  3. Vi kommer til at holde i kø, hele vejen der ned. (for dem der tager bilen)

  4. Liftkortene er dyre i uge 7

Der er nok flere, det var lige dem jeg har hørt, her det sidste stykke tid.

Sådan kommer du billigt på skiferie (også i uge 7)

 

Måske giver det dig lidt sved på panden, at skulle til at finde alt selv, det behøver det ikke at gøre, det er ikke så svært.

Det første jeg gør, er at finde ud af hvor vi vil hen, der er rigtigt mange ski områder, så det kan være uoverskueligt, at skulle se tilbud fra dem alle, så vælg et område der passer dig, hvis du har små børn, kan du med fordel vælge et lidt mindre område, da det kan være rigtigt træls at stå 30 km, væk fra sit hotel med et træt barn, der ikke gider kører mere, så er det langt lettere hvis området er mindre, og du bare lige kan tage en pist ned eller liften, hvis den er helt gal. 

Brug online guides

Så jeg bruger altid siden Skiresort, hvor der er en oversigt over alle ski områder, i hele verden, siden er nem at bruge, du vælger bare det land du vil til, og så kan du sortere, alle ski områder, efter størrelse, højde, pris på liftkort og efter bedste oplevelse. Jeg vælger at sortere efter størrelse, og så tager jeg og kigger dem igennem, der er kort over alle områder, vi har været både store og små steder, og vil helt klart anbefale et område på 30-70 km. pister, hvis du har børn under 9 år, eller der er nybegyndere med uanset alder. Når man som mig har børn på 6 og 9, så er de mest trygge ved de blå pister, så derfor vil jeg altid lede efter et sted, hvor vi kan komme lidt rundt i området, og ned til byen igen på blå pister, og så er de blevet rigtigt glade for fun parks, så det er også blevet et kriterie, at der skal være en fun park, hvor de kan lege.

Så vælger jeg 2-3 områder ud, og begynder derefter at lede efter tilbud. Jeg vælger primært, de områder som ikke, er hos danske rejsebureauer, både pga. af at prisen i de områder vil være lavere, og der er ikke så mange mennesker igen.

Lad os sige, jeg valgte Wilder KaiserHochzeiger

Så vil jeg altid starte med, at finde deres hjemmeside, enten for området og byen, det kan gøres ved en google søgning, eller via et link på deres side, på skiresort, i dette tilfælde:

Wilder Kaiser - Skiwelt

Pitztal (her er liftkort for børn under 10 år gratis, med betalende voksen)

Send en forespørgsel

På de fleste ski områders sider, kan du gå ind og lave en forespørgsel, en urlaubsanfrage, hvor du kan taste ind hvor mange i er, hvilken by i vil bo i, om det skal være med med morgenmad, halvpension osv. så får du automatisk sendt 10-20 tilbud på mail, som du så kan se igennem, der kommer også ofte kampagne tilbud med, hvor du får det hele i en pakke, med 1/2 pension, liftkort og overnatning, til en samlet pris, du kan selvfølgelig også vælge at bo i en lejlighed, hvilket nok er den billigste løsning, hvor du selv skal lave mad og selv skal købe liftkort, husk derfor altid at tjekke op på liftkort priserne, så du har det med når du sammenligner tilbud.

Gode sider til inspiration til din skiferie:

Skiresort - oversigt over alle skiområder i hele verden.

Bergfex - Også en oversigt over skiområder + du kan finde pakke tilbud der også.

Gør det selv skiferie, guide til hvordan...

 

(det er hvad der sker når du ikke kan kører hjem fra afterski, så husk sneskovlen :-) ps. det er ikke min bil

Gider du ikke lige tjekke alle ski områderne igennem, og er det ikke så vigtigt for dig hvor det er, men mere at det er billigt?

Så kan du søge efter din næste skiferie, på en anden måde.

Du kan bruge de forskellige hotel søgemaskiner, det gør jeg altid og for lige at tjekke tilbud efter, eller hvis jeg bare leder efter overnatning, og ikke en pakke med alt.

Booking.com – Hvor du nemt kan lave en søgning, på den by du ønsker. Mangler du inspiration, eller vil du bare gerne have den billigste overnatnings mulighed, i nærheden af et ski område, så kan du søge efter Østrig og så ude i siden, vælge flere filtre, sports faciliteter og sætte et flueben i skisport, så kommer alle de steder som ligger tæt på et skisportsområde frem, og så kan du vælge at søge efter pris. Det vil altid være de mindre steder som dukker op til den billigeste pris.

Se søgningen her, på den billigste overnatning, nær et ski område.

Så bruger jeg også ofte den Østrigske version, som hedder Tiscover, her kan du gøre stort set det samme, som på Booking.com, de fleste private udlejere i Østrig bruger Tiscover, så derfor er den et godt alternativ. Du skal bare lige være opmærksom på, at den viser priserne i euro og for hele opholdet.

Google is your friend :-) Du kan også bruge google maps, og så ellers zoome ind på det område du vil på ski i, og så finde hoteller på kortet efter deres placering, der er alle oplysninger fra google når man klikker på dem, og så kan du nemt sende en mail.

Billigt på ski med rejsebureau - kan man det?

Ved godt jeg skrev, at jeg aldrig ville vælge et rejse bureau, og dog. Hvis du ikke er som mig, og gerne vil have planlagt din tur, langt tid før du skal afsted, eller du spontant kommer på at skulle rejse, så kan en afbudsrejse, være en god ide, her får du som regel det hele i en pakke, dvs. overnatning, ski leje, liftkort, morgenmad og nogle gange med hel eller halv pension.

Priserne kan variere, men der er som ofte mellem 20-60 % at spare, hvis du gør det på den måde.

Steder hvor du kan finde, afbudsrejser

Clickski – her har de på forsiden, deres rest tilbud

Højmark ski

Team Benns ski

Ski sunweb – De giver op til 50% rabat, på afbudsrejser lige nu

Skiferie på deal? Findes det?

Ja det gør det og jeg har en god side til dig :-)

Tag en rejse deal, der er flere deal sites der også tilbyder ski rejser, hvor du kan få en god stor rabat på en skitur, besparelserne ligger på mellem 25-60%, alt efter hvor turen går hen, grunden til de kan lave det til de priser, er at det som regel er, til lidt mindre steder som ikke er så kendte af turister, og nogle af stederne ligger hotellet, måske lidt ude på landet, og derfor laver de en god pris, for at gøre opmærksom på sig selv.

Mit favorit site, er helt klart Travelbird

De har et bredt udvalg af ski rejser, så her er rigeligt at vælge imellem, og priserne starter ved omkring 1.000,- pr. person.

Gider du ikke selv at kører? Eller har du ikke muligheden?

 

Så er der mulighed for at tage med bus, tog eller fly.

1. Bus: Hvis du selv vil sammensætte din skiferie, men gerne vil kører med bus, så er der to muligheder fra danmark, du kan vælge at tage med Flixbus eller med Østrigsruten.
Flixbus koster ca. 800,- retur pr. person (eks. på Kbh-Innsbruck uge 7)
Østrigsruten koster ca. 1.500,- i uge 7, pr. person retur.

2. Tog: Da jeg boede i Østrig kunne jeg tage toget fra Østrig - Odense for 50,- euro med Deutche Bahn.
Desværre kører DB ikke længere ind i Danmark, men hvis du har mod på at tage bilen til Hamborg og stige på toget der, så kan du komme afsted rigtigt billigt, det variere meget men husk altid at kigge efter sparpreis, da der kan være stor forskel, har oplevet at skulle købe billet fra Rom til Munchen, hvor de på stationen ville have jeg skulle give 120 euro, indtil jeg sagde jeg havde set noget med sparnight på deres hjemmeside og så kostede billetten pludselig kun 29 euro.
Find prisen på tog hos DB

Du kan også tage DSB, endelig har de lavet en aftale med DB, så du kan tage toget fra danmark til østrig på kun en billet, du skal så skifte nogle gange, men kan komme afsted for under 1.000,- pr. pers.

3. Fly: Vil du med fly, desværre er der ikke ret mange lavpris flyselskaber, der flyver til alperne, men hvis du vælger at flyve til Munchen, Geneve, Verona, Torino eller andre store byer tæt på alperne, så er der ikke langt med enten bus eller leje bil til de nærmeste skisportssteder.
Søg efter fly på Momondo

Her valgte vi at tage hen…

Uge 7 2016

Sidste år valgte vi et Hotel i Söll, lige ved pisten, hvor vi får halvpension og liftkort med, til 1.900,- euro, det er 14.250,- danske kr. for en hel uge, med overnatning, liftkort og halvpension for 4 personer, det er meget billigt. Og ja det er et kæmpe område, og ville normalt heller ikke vælge, så stort et sted, men det var faktisk det bedste tilbud, som jeg kunne finde, der passede til vores behov, da vi denne gang valgte, ikke selv at ville lave mad, da det bliver for stressende, så derfor skulle det være et sted, hvor vi kunne få halv pension, og så ville jeg også gerne have, det lå tæt på pisten, så vi ikke skal bruge bilen så meget. Så derfor faldt valget på Skiwelt.

Jul/Nytår 2016

Her over Nytår var vi i Pitztal, hvor vi kom af med 1.700,- (12.750,-) euro for en uge med halvpension og liftkort, grunden til vi kunne komme helt derned, var fordi at området tilbyder gratis liftkort til børn under 10 år,  med fuldt betalende voksen. Så inkl. brædstof kostede det os 15.000,- 

Kan sige at vi sidste år i julen betalte det samme for en lejlighed i Maria Alm (som er en fortruken dansker destination) vel og mærke uden mad, men da liftkortne i Maria Alm, som er en del af Ski Amadé er meget dyrer, nok de dyreste i hele Østrig, så løb prisen op. Havde vi denne gang valgt Maria Alm, skulle vi have betalt 770,- euro for liftkort til os alle, hvor vi i Pitztal kom af med 444,- euro, det er 326 euro sparet bare på liftkort (2.445,- DKK)

Ski lagersalg

Et andet sted du kan spare en hel del på dit budget, er ved at købe ski udstyr på lagersalg eller måske brugt, du kan hurtigt finde udstyr til samme pris som det vil koste at leje, eller måske 2 ugers leje, dvs. at efter et par gange på ski så er udstyret tjent hjem.

En god ting er altid at tjekke DBA, især hvis du har børn med, du kan let finde ski og støvler for ca. 300,- og tilsvarende koster det ca. 600,- i ugen at leje, og så kan du sælge det igen når de er vokset ud af det.

Du kan købe skiudstyr på lagersalg hos:

Ski outlet i Århus

SOS Skiwear

Skizma (der kommer forhåbentligt snart en ny dato)

Billig skiferie i uge 7

 

I år skal vi til  Kirchberg i uge 7, hvor vi har fået et hotel på pisten, inkl. halv pension, for 4 voksne og to børn til 1.800,- euro, det kan vist ikke gøres billigere, så skal der selvfølgelig liftkort oveni.

Det blev et længere indlæg :-) Og jeg kunne have skrevet meget mere, om hvordan man spare penge på udstyr og tøj, så hvis du gerne vil vide det også, så skriv en kommentar, så laver jeg måske et indlæg mere.

Håber du kan bruge mine råd til noget, og hvis du skal på skiferie så må du have en rigtig god tur.

 

Måske vi ses, hvem ved.

//Cecilie

Kontakt

Kundeservice

Om os

B2B